"Ya Allah! Engkau mengetahui apa yang saya sembunyikan dan apa yang saya lahirkan, terimalah uzur saya; sesungguhnya Engkau mengetahui hajat ku, berikanlan permintaanku dan Engkau mengetahui apa yang ada pada diriku, maka ampunilah dosa ku"



Wednesday, 10 July 2013

1st Ramadhan..

Alhamdulillah..masih lagi diberi kesempatan untuk bertemu dgn Ramadhan tahun ni..

Aku ingat lagi tahun lepas.masa 1st Ramadhan, aku baru 2 or 3 minggu pregnant.mabuk teruk.masa sahur ok je makan tapi 5 minit lepas tu terus muntah balik apa yang aku makan.huhu.mula-mula aku berkeras jugak nak puasa tapi bila pergi check-up, doc cakap baby tak membesar & berat badan aku pun turun.so nak tak nak terpaksa la aku tak puasa selama beberapa hari..

Ha, tu citer tahun lepas.tahun ni pulak dah ada si tecik bambam tu.fuhhh..lagi la mencabar.dia ni pulak jenis yang bangun pukul 4 or 5 pagi.clash la dgn waktu sahur.bangun pagi tadi tetiba pulak die nangis & merengek2.actually since malam tadi macam tu.aku perasan die tak nyenyak tido.sikit2 terjaga.so pagi tadi meragam la sebab tak cukup tido.hubby dah la takde, keje..sudahnya aku hanya bersahurkan roti 2 keping & air horlick secawan je pagi tadi.pasrah je la..hehe..

Apa-apa pun aku harap dapat puasa full tahun ni coz period aku tak kunjung tiba since bersalin bulan Mac aritu..ngehngehngeh..

2 comments:

  1. Salam Ramadhan dear & Selamat berpuasa juga..hehe

    ReplyDelete