"Ya Allah! Engkau mengetahui apa yang saya sembunyikan dan apa yang saya lahirkan, terimalah uzur saya; sesungguhnya Engkau mengetahui hajat ku, berikanlan permintaanku dan Engkau mengetahui apa yang ada pada diriku, maka ampunilah dosa ku"Friday, 6 April 2012

Musibah..

Pagi ni aku  terbaca 1 post dari Ustazah Siti Nor Bahyah mengenai musibah yg melanda kita..Kata-kata ini telah byak menyedarkan aku yg sedang ber'TTC' ni..

Duhai sahabatku sekelian yg dikasihi selalu.
Jangan sesekali kita mengubah kebiasaan hidup apabila ditimpa musibah seperti tidakmahu makan, tidak menjaga kebersihan diri, tidak mandi, tidak tidur, tidak menyikat rambut, tidak merapikan misai dan janggut. Kononnya, terlalu sedih dan susah hati.. sebenarnya itu adalah satu protes terhadap Allah yang menurunkan musibah itu untuk menguji hamba2 yang dikasihiNYA..Musibah itu sebenarnya ialah kayu pengukur yang boleh menilai sehampir mana hubungan kita dengan Allah.Jika hati kita tenteram, sabar dan redha dengan musibah,itu adalah petanda hati kita telah ada rasa cinta pada Allah. Sebaliknya jika hati kita merasa marah, kecewa dan putus asa dengan musibah,itu petanda hati kita jauh daripada Allah.Oleh itu sahabatku sekelian, apabila ditimpa musibah, segeralah kita semua bertaubat dan kembali kepada Allah.

Ya Allah..jauhilah aku dari perasaan kecewa, sedih & susah hati apabila tidak dikurniakan zuriat lg Ya Allah..Jadikanlah aku orang yg redha dgn ketentuanMu..Sesungguhnya Engkaulah sebaik2 perancang..

No comments:

Post a Comment